O naszych food truckach. Część 1

Maj Syty Fest to nie tylko muzyka – to także wspaniała oferta kulinarna z całego świata. Dziś ruszamy z prezentacją wyjątkowych pojazdów, które utworzą gastronomiczną strefę na terenie naszej imprezy. Dziś przed Wami trzy z nich.

Lubish Langosh to prawdziwie słowiańska dusza. Spróbujecie tam słowackiego langosha – to smażony placek drożdżowy podawany na słodko, słono lub pikantnie ze świeżymi dodatkami. Będzie też wersja zarówno dla wegan, jak i dla mięsożerców, a więc każdy znajdzie coś dla siebie.

Disco Volante (Latający Spodek) to mobilna włoska pizzeria. Oferuje kultowy przysmak na bardzo cienkim cieście – z włoskich składników, smaczny, zawsze gorący i z prawdziwie italskim temperamentem! Niepowtarzalna okazja, by poczuć smak Adriatyku.

Tsong Kha Momo to kuchnia rodem z Azji Centralnej. Na majowej imprezie swoje tradycyjne potrawy będą serwować rodowici Tybetańczycy. Na uwagę zasługują szczególnie pierożki momo (przygotowywane na parze, w 9 rodzajach), zupy oraz sałatki. Oferta kulinarna tak przypadła do gustu naszym rodakom, że w Warszawie powstała nawet restauracja serwująca te egzotyczne dania.

Partnerem strefy food truckowej jest zaprzyjaźniona firma Feelgood Food – więcej o niej na http://feelgoodfood.pl.